Samsø Rideklub 

Højvangsvej 6, 8305 Samsø

Opstaldningskontrakt 

§ 1 - Aftalens genstand og parter 

Denne aftale gælder opstaldning af hesten:__________________________________________   (hestens navn og chip nr.) 

Hesten er udtaget fra konsum: [ ] JA [ ] NEJ  

Er indgået mellem 

Opstalder af hesten: 

Navn: _____________________________________ 

Telefonnummer: _____________________________________ 

Adresse: _____________________________________ 

Postnummer og by: _____________________________________ 

(i det følgende kaldet opstalder) 

I det tilfælde, opstalder ikke ejer hesten, oplyses hestens ejer: 

Navn: _____________________________________ 

Telefonnummer: _____________________________________ 

Adresse: _____________________________________ 

Postnummer og by: _____________________________________ 

Og 

Samsø Rideklub

Højvangsvej 6 

8305 Samsø

(i det følgende kaldet rideklubben) 

§1.a. Kontraktens formål 

Denne kontrakts formål er at aftale en god opstaldning af den nævnte hest. Der består ikke et  lejeforhold mellem parterne, og erhvervslejelovens bestemmelser finder derfor ikke anvendelse.  

§ 2 - Opstaldningsperiode 

2.1 Aftalen træder i kraft den: _____________________(dato og årstal) og løber, indtil den  opsiges af en af parterne, se §7.



 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Samsø Rideklub 

Højvangsvej 6, 8305 Samsø 

       § 3 – Valgte ydelser, pris og betaling 

3.1 Som vederlag for opstaldning af hesten betaler opstalder opstaldningsprisen efter den til enhver tid gældende prisliste på samso-rideklub.dk. Regulering af opstaldningspris og ekstra ydelser kan ske med 1 måneds varsel til den første i en måned. 

      Opstalder kan selv tilvælge ekstra ydelser som nævnt i denne kontrakts bilag 1, på  Samso-rideklub.dk. 

 

3.2 Som depositum indbetaler opstalder _______________(kroner). Depositummet retuneres ved fraflytning, såfremt opsigelsesfrist er overholdt, boksen er rengjort samt der ikke er skyldige poster.

3.3 Prisen for opstaldningen inkl. Ridehuskort er for nuværende: __________(kroner) pr. måned. Støelse, foder og ekstra ydelse vælges på Bilag 1

3.4 Opstaldning betales månedsvis forud via opkrævning af Samsø Rideklub.  

3.5 Betaling af ekstra ydelser (halm/piller, dækkenskift, ekstra hø/foder m.m.)  

      betales ligeledes månedsvis forud og til/fravælges ligeledes på samso-rideklub.dk. 

3.6 Prislisten fastsættes af rideklubben og fremgår af samso-rideklub.dk. 

3.7 Alle tilmeldte ydelser trækkes på det af opstalder tilmeldte betalingskort på Samso-rideklub.dk. Det er opstalders ansvar at sikre, at kortet er gyldigt. 

3.8 Såfremt der ikke sker rettidig indbetaling, vil der blive fremsendt en rykker, hvorved der pålægges et rykkergebyr. Rykkergebyrets størrelse fremgår af den gældende prisliste. 

3.9 Manglende betaling bliver betragtet som misligholdelse af denne aftale. 

§ 4 – Opstaldningen består af: 

4.1 Rideklubben stiller boks og dertil hørende sadel- og strigleplads, 1 sadelknægt og 1 hylde per boks til rådighed for opstalder. 

4.2 Rideklubben giver opstalder de rettigheder, der i øvrigt måtte fremgå af prislisten. 

4.3 Rideklubben passer og plejer hesten fagligt korrekt. 

4.4 Rideklubben fodrer hesten fagligt korrekt.  

4.5 I tilfælde af, at hesten bliver syg eller kommer til skade, vil rideklubben kontakte opstalder. Kan der ikke opnås kontakt, tilkalder rideklubben dyrlæge. Denne kontrakt fungerer som fuldmagt for rideklubben til, for opstalders regning, ud fra en af  rideklubbens konkret vurdering, at kunne tilkalde dyrlæge i tilfælde af akut sygdom eller skade hos hesten.  

4.6 Forestå fold ud- og indlukning som beskrevet i denne kontrakts bilag 1 samt på

      Samso-rideklub.dk. Derudover at forestå ekstra ydelser som beskrevet i denne  kontrakts bilag 1(dækkenskift m.m), såfremt hesten er tilmeldt det. 

4.7 Rideklubben forstår for nedvaskning af stalden, som meldes ud senest 14 dage før.

§ 5 – Andre bestemmelser: 

5.1 Rideklubben afholder ikke udgifter vedrørende hesten, herunder udgifter til smed,  dyrlæge mv. 

5.2 Rideklubben har ikke tegnet forsikring, der dækker opstalderens hest, - sadeltøj eller  andet udstyr.

5.3 Rideklubben har ikke ansvar for hestens evt. sygdom eller hestens liv og førlighed,  herunder skrammer, som hesten måtte pådrage sig under opstaldningen, men kontakter ejer og dyrlæge som beskrevet i §4. 

5.4 Tilføgelser til nuværende kontrakt kan ske med 1 måneds varsel.

 

§ 6 – Opstalderens forpligtelser 

Opstalderen er forpligtet til at: 

 6.1 Påtage sig det erstatningsansvar, ejeren efter lovgivningen har for skader, som hesten måtte    forvolde på personer eller genstande. 

6.2 Holde hesten ansvarsforsikret 

6.3 At bruge den af ridecentret til enhver tid tildelte boks udelukkende til opstaldning af den nævnte hest.  

6.4 Holde sadelrummet og øvrigt udstyr rent, i god stand og korrekt ophængt. 

6.5 Holde hesten fagligt korrekt beskåret og beslået. 

6.6 Få hesten testet for orm eller at sørge for behandling herfor senest 1 måned inden ankomst. Dokumentation for ormeprøve og evt. behandling skal fremvises ved  ankomst til ridecentret.  

6.7 Afholde udgifter i forbindelse med fælles vaccination og ormekur, herunder at godtgøre rideklubbens  udgifter, som rideklubben har afholdt på vegne af opstalder. Det er et krav, at hesten holdes vaccineret i overensstemmelse med vaccinationsprogrammet  anbefalet af rideforbundet, samt at hesten bliver testet/behandlet for orm, når dette  bestemmes af ridecentret.  

6.8 Forestå grundig udmugning af klatter og våde pletter mindst 1 gang om ugen, bliver det ikke overholdt opkræves et ekstra gebyr på 500,- kr per udmugning. Alternativ kan opstalder selv finde nogen som muger når opstlader er forhindret.

6.9 Alle opstaldere og partsryttere skal varetage staldvagter i weekender med pasning af alle stedets heste,  nærmere beskrevet i denne kontrakts bilag 1. Vagterne aftales på staldmøder som man har mødepligt til.

6.10 Udtagning og hjemtagning af hesten skal varsles til bestyrelse senest 1 måned før.

6.11 Reservationsgebyr/Tomgangsleje indebærer ret til (gen)opstaldning, i den af Rideklubben anviste boks, men giver ingen rådighed over boksen i den ikke benyttede periode. Derfor skal bokse tømmes ved hjemtagelse, senest 8 dage efter hjemtagelse. Vil man genbruge strøelse, skal opstalder selv sørge for opbevaring.

6.12 Efter nedvaskning af stalden, forstår opstalder selv for at kalke deres boks, material til kalkning stilles til rådighed af rideklubben.

6.13 Tegne medlemskab som aktivt medlem af Samsø Rideklub på www.samso-rideklub.dk

6.14 Efterleve rideklubbens ordensregler, herunder give rideklubben adgang til den anviste boks og undlade at vanrøgte den. 

6.15 Efterleve kontrakt, vedtægter, sikkerhedsregler og baneregler for Samsø Rideklub – denne kontrakts bilag 1, 2, 3 og 4 

6.16 Hestens pas skal afleveres til rideklubbens opbevaring ved ankomst til Samsø Rideklub. Kan hestens pas ikke fremvises, kan hesten ikke opstaldes hos Samsø Rideklub.  

6.17 Bokse må ikke udlejes eller udlånes.

6.18 Alle opstalder skal deltage i min. 1 arbejdsdag pr. år

§ 7 - Opsigelse 

7.1 Denne aftale kan af begge parter opsiges med en måneds varsel til den første i en måned. 

7.2 Ved fraflytning fra stalden skal opstalder aflevere hestens boks i rengjort stand. 

7.3 I tilfælde af at rideklubbens stald, eller en del af den, bliver ubrugelig ved brand, stormskade eller lignende, kan rideklubben opsige kontrakten uden forudgående varsel. 

§ 8 - Misligholdelse 

8.1 Hvis opstalder misligholder sine forpligtelser efter denne aftale, er rideklubben berettiget til for opstalders regning, at foranledige aftalens enkelte punkter opfyldt. Der henvises i øvrigt til rideklubbens ordensregler og Samsø Rideklubs sikkerheds og baneregler samt vedtægter, se denne kontrakts bilag 1, 2, 3 og 4. 

8.2 Hvis en af parterne begår væsentlig misligholdelse af sine forpligtelser efter denne  aftale, er den anden part berettiget til med omgående virkning at ophæve aftalen, hvorefter hesten skal flyttes.  

       Følgende forhold betragtes som væsentlig misligholdelse: vanrøgt af hest, vold mod opstaldede heste eller personer på rideklubben samt grov uagtsomhed overfor egen eller andre opstaldede heste, personer eller genstande i klubben, dårlig udtalelse af klubben, heste eller opstalder.

8.3. Hvis opstalder er i restance med betaling, gives en frist på 14 dage, hvorefter  rideklubben kan ophæve kontrakten med omgående virkning. 

8.3 Såfremt opstalder er i restance med betaling, kan rideklubben vælge at udøve tilbageholdelsesret i hesten, hvilket betyder, at ridecentret kan nægte at udlevere  hesten til ejer eller andre, som ønsker hesten flyttet, indtil den manglende opstaldning  er betalt til ridecentret. Meddelelse om udøvelse af tilbageholdelsesret meddeles ejer ved anbefalet brev. 

§ 9 - Underskrifter 

Formand Samsø Rideklub 

__________________________________ __________________________________ 

Dato og underskrift Dato og underskrift 

 

Vaccination af hesten samt ormeprøve 

Vaccinationskort og dokumentation for ormeprøve og evt. behandling er forevist ved hestens  ankomst til rideklubben og godkendt af rideklubben: 

Samsø rideklub

__________________________________ 

Dato og underskrift

 

 


 

Samsø Rideklub 

Højvangsvej 6, 8305 Samsø

Opstaldningskontrakt – Bilag 1 

Opstaldning inkluderer: 

Boks: 

Hestene kan stå på halm eller piller, som kan vælges efter Samsø Rideklubbens prisliste. Opstalder skal selv passe boksen.  

Skal hesten stå på anden strøelse, skal opstalder selv levere materialerne og selv passe boksen. Det  giver ikke afslag i prisen 

Fold og ud/indlukning:  

Rideklubben sørger for ud- og indlukning mandag til fredag kl.7.30-8. Hestene er på fold i flest mulige timer pr. dag  afhængig af vejret. Ved uvejr, fx storm, islag m.m kan ridecentret vælge at lade hestene blive  inde. Ønsker opstalder, at hesten kommer ud i uvejr, skal opstalder selv sørge for ud- og indluk. Ved ud- og indluk holdes staldgangen fri.

Lørdag og søndag samt helligdage og ferietider (vinterferie, påske, jul/nytår mm.) kl.7.30-8 sørger opstalder/partsrytter for ud- og indlukning. (Datoer aftales på staldmøder og aftalte datoer er bindende. Er man forhindret, skal man selv sørge for at få den aftalte vagt dækket) Hestene er på fold i flest mulige timer pr. dag  afhængig af vejret. Ved uvejr, fx storm, islag m.m kan rideklubben/weekendvagt vælge at lade hestene blive inde. Ønsker opstalder, at hesten kommer ud i uvejr, skal opstalder selv sørge for ud- og indluk. Ved ud- og indluk holdes staldgangen fri.

I sommerperioden går heste som udgangspunkt på døgnfold, når nattetemperaturen er stabil på omkring 10 grader. 

I sommerperioden har man ikke krav på det anviste vinterfold.

Boks/sommerfold i sommerperioden: 

Såfremt man ønsker at have sin hest på rideklubben i sommerperioden, gælder sommerfold-ordningen. Prisen fremgår af enhver gældende prisliste - denne kontrakts bilag 1.

Sommerfoldordning indeholder boks uden strøelse, hø og foder, som kan tilkøbes og adgang til en af rideklubben anviste græsfold. Opstalder står selv for at passe deres hest med foder og vand samt rideklubbens heste (der skal holdes opsyn af rideklubbens heste, gives vitaminer 1 gang om dagen og sørge for at vandbaljer er ren og fyldt op mindst 2 gang om dagen). Som udgangspunkt dækker den enkelte opstalder i sommerperioden 1 hel uge af gangen, som aftales af dem som har deres hest opstaldet i sommerperioden. 

Udtagelse/hjemtagning i sommerperioden: 

Udtagelse/hjemtagning i sommerperioden skal meldes ud inden den 1. maj, med en måneds varsel før flytning og er bindende.

Reservationsgebyr/Tomgangsleje indebærer ret til (gen)opstaldning, i den af Rideklubben anviste boks, men giver ingen rådighed over boksen i den ikke benyttede periode. Derfor skal bokse tømmes ved hjemtagelse, senest 8 dage efter hjemtagelse. Vil man genbruge strøelse, skal opstalder selv sørge for opbevaring.

Ved udtagelse/hjemtagning af mere end 30 dage , skal hesteejer selv sørge for at hesten bliver flyttet til det nye besætningsnummer i CHR Registret inden for 7 dage efter flytning.

 

 

 

Weekendvagter

Alle opstaldere skal efter turnusordning, afhængig af antal af opstalder, varetage weekendvagter (lørdag morgen til søndag aften (Datoer aftales på staldmøder og aftalte datoer er bindende. Er man forhindret, skal man selv sørge for at få den aftalte vagt dækket)). Weekendvagter indeholder, morgenfodring (kl. 7-7.30), give foldhø/wrap (hesteejer er selv ansvarlig for at poserne er pakket og sat frem). Dækkenskift (kun til dem der har tilkøbt denne ekstra ydelse). Udluk (kl. 7.30-8). Fjerne klatter hos rideklubbens heste og de heste der betaler for pasning af boks, samt fylde hø/wrap i poser og give hø/wrap til indluk. Sørge for at stalden og udearealen ser pæn ud. Indluk efter vejrforhold, dog i vinterperioden hvor der ikke er adgang til vand kun til max kl. 13. Aftenfodring (kl. 18-18.30)

     Foder: 

Hestene fodres med krybbefoder 2 gange dagligt. Der fodres med Horselux Easy Pellets ( skal tilkøbes efter den gældende prisliste). Ønskes anden supplering, skal opstalder selv levere dette. Ved fodertid, ud- og indluk holdes staldgangen fri.

Såfremt opstalder ønsker andet/egen foder, skal opstalder selv skaffe og fylde det i portionsposer/baljer, der anbringes på fodervogn. Poser/baljer skal mærkes med hestens navn, og det er opstalders ansvar at sikre, at der er poser/baljer til hver fodring.  

Der gives wrap/hø (skal tilkøbes efter den gældende prisliste) delt op i 2 gange i døgnet til indluk og aften, når hestene kommer ind før aftenfodering (vinter, dårlig vejr), hvis man har fuld bokspasning.

Såfremt opstalder ønsker eget hø/wrap, skal opstalder selv skaffe og pakke det i poser. Poser skal mærkes med hestens navn og placeres i høboks til enten morgen og/eller aften. Det er opstalders ansvar at sikre, at der er poser til hver fodring.  

Såfremt opstalder ønsker mere en 2 gange foder (morgen/aften) skal opstalder selv sørge for det.

På fold er vandbalje til rådighed, men opstalder skal selv sørge for at baljen bliver fyld op og gjort rent.

Vaccine og ormeprøver 

Gødningsprøver/ormekur varsles af rideklubben og varetages af opstalder selv. Hvis opstalder ønsker at rideklubben skal udføre prøver og evt. nødvendig behandling, sker det på opstalders regning.

Opstalders hest skal være vaccineret i henhold til rideforbundets anbefalinger.   

Øvrige forhold 

Stalden er åben dagligt i tidsrummet 08-22 

Opstaldning er inkl. ridehuskort

Når rideklubben har undervisning, stævner eller kurser i ridehallen, er denne lukket for øvrig ridning 

Under fodring og udluk og indluk skal staldgangen holdes fri

Der kan ikke opstaldes hingste på Samsø rideklub.  

Opstaldning, 2024-priser:  

Hest pr. mdr: 1575 kr  _____

Halm pr. mdr.: 250 kr  _____

Rapspiller pr. sæk: 60 kr  _____

Wrap pr. kg: 3 kr  _____

Foder pr. kg: 8,50 kr  _____

Pasning af boks: 550 kr  _____

 

 

 

Der kan tilkøbes følgende ekstraydelser, 2024-priser:  

Dækkenskift ved ind- og udluk pr. måned kr: 300 kr  _____

Klokker af/på ved ind- og udluk: 125 kr/md  _____

Ekstra hø: 3 kr pr. kilo  _____

 

Sommerfold-ordning

Græsfold og boks uden strøelse: 1200 kr

Wrap: 3 kr pr. kilo

Halm pr. mdr.: 250 kr  

    

Opstaldning Turist

Boks uden strøelse pr. dag: 150 kr

Hø/wrap: 3 kr pr. kilo

Hesteejer står selv for pasning inkl. foder, vand osv.

 

Opstaldning under stævne

Leje af boks uden strøelse pr. dag: 100 kr

Leje af boks inkl. strøelse pr. dag: 200 kr inkl. udmugning

 

     Reservationsgebyr/Tomgangsleje: 500 kr

 

     Øvrige priser: 

      Rykkergebyr for manglende betaling: 100 kr.

      

     Point: ( 1 point svarer til 1 kr.)

    Mandag til fredag morgenvagt:  175 p

    Mandag til fredag Indluk i vinterperioden:  30 p

    Mandag til fredag aftenfodring i vinterperioden:  30 p

    Mandag til fredag indluk og aftenfodring  60 p 

   











 

Principper:  Samsø Rideklub, Højvangsvej 6, 8305 Samsø Opstaldningskontrakt - BILAG 2

1. Klubben skal drives på et grundlag, som sikrer dens beståen og fremgang 

2. Klubben skal ikke opbygge en kapital på medlemmernes bekostning, men der skal tilstræbes en økonomisk udvikling, der underbygger klubbens soliditet. 

3. Organisationsopbygning og ledelsespolitik skal baseres på at aktivere flest mulige medlemmer. 

4. Der skal opbygges et omdømme, der tiltrækker kvalificerede lærere. 

5. Der skal i videst mulig udstrækning tages hensyn til motiverede krav og ønsker fra medlemmerne. 

 6. Der skal afholdes arrangementer, der ligeligt tilgodeser alle interesseområder indenfor medlemsskaren. 

7. Ridning i naturen skal indgå som en vigtig del af klubbens virke. 

























 

 



 

 

 

 

 

    VEDTÆGTER

Kap. I – Klubben

 

1

Klubbens navn er Samsø Rideklub S.A.K. Stiftet 24/6 1963

Klubbens hjemsted er Samsø kommune

Kap. II – Formål

 

2

Klubbens formål er at fremme interessen for ridesporten, og at samle medlemmerne til udøvelse af denne idræt, samt at oplære navnlig ungdommen i alt vedrørende hestens brug og pleje.

 

3

Klubben er medlem af Dansk Ride-Forbund under Danmarks Idræts Forbund, hvorfor klubben og hvert medlem er forpligtet til at rette sig efter de to nævnte forbunds love, reglementer og bestemmelser, herunder af de pågældende forbund fastsatte voldgiftsbestemmelser.

Kap. III – Medlemmer

 

4

I rideklubben kan optages senior- og juniormedlemmer. Unge mennesker kan kun optages som juniormedlemmer til og med det år de fylder 18 år. De er ikke valgbare til bestyrelsen, og har først stemmeret fra den dag de fylder 18 år.

Gæstemedlemmer bosiddende på Samsø, kan optages i klubben uden stemmeret, og uden brug af klubbens anlæg eller deltagelse i klubbens daglige arbejde, men med ret til, gennem Samsø Rideklub at være medlem af DRF.

Passive medlemmer kan optages i klubben, men uden stemmeret og uden ret til at deltage i ridesportslige aktiviteter.

Medlemskabet er gældende fra den dato skriftlig anmodning herom modtages af bestyrelsen.

Optagelse af umyndige kræver samtykke fra forældre/værge. Udmeldelse skal ske skriftligt til bestyrelsen med mindst 1 måneds varsles til 1. januar eller 1. juli.

Kap. IV – Ledelsen

 

5

Bestyrelsen er bemyndiget til at optage lån på klubbens vegne. Klubbens medlemmer og dens bestyrelse hæfter ikke for klubbens gæld, eller andre forpligtelser.

 

6 A

Bestyrelsen kan meddele karantæne af nærmere fastsat omfang, dog max. 2 måneder eller udelukkelse, til et medlem der gør sig skyldig i usportslig optræden, eller på anden måde opføre sig til skade for klubben. For at denne beslutning skal være gyldig kræves, at mere end halvdelen af samtlige bestyrelsesmedlemmer stemmer for karantænen. Medlemmet skal have adgang til at udtale sig overfor bestyrelsen, inden afstemning finder sted. 
 

                6 B

I særlige tilfælde kan bestyrelsen indstille til generalforsamlingen, at et medlem udelukkes fra klubben i et nærmere angivet tidsrum over 2 måneder. På generalforsamlingen, at et medlem udelukkes fra klubben i et nærmere angivet tidsrum over 2 måneder. På generalforsamlingen afgøres sagen ved skriftlig afstemning, og for vedtagelse kræves et flertal på 2/3 af de afgivende afstemninger (blanke stemmer tæller med som afgivende). Medlemmet har krav på at være til stede og forsvare sig. Generalforsamlingens bestemmelse om udelukkelse kan af medlemmet indbringes for Dansk Ride Forbunds Disciplinærudvalg inden for 4 uger.

 

6 C

I det af § 6 B omhandlende tilfælde kan generalforsamlingen ligeledes ved skriftlig afstemning, og med et flertal på 2/3 af de afgivende stemmer afgøre, at sagen via hovedbestyrelsen indbringe for Dansk Ride Forbunds Dicipilærudvalg til afgørelse af, og der tillige skal ske udelukkelse fra andre rideklubber eller evt. indstilles til Dansk Idræts Forbund, at vedkommende udelukkes fra andre specialforbund under Danmarks Idræts Forbund (eksklusion).

 

7

På generalforsamlingen uddeles vandrepokaler og andre æresbevisninger, opnået i det foregående kalenderår. Ved udmeldelse skal pokaler m.m. afleveres samtidig med udmeldelsen.

 

8

Medlemskontingentet fastsættes af bestyrelsen for et år ad gangen, og forelægges den ordinære generalforsamling til endelig godkendelse. For aktive medlemmer opkræves medlemskontingentet halvårligt forud, og er forfalden til betaling den 1. januar og 1. juli. For passive-, gæste- og udenøs boende medlemmer, opkræves medlemskontingentet forud en gang årligt og er forfalden til betaling den 1. januar. Er kontingentet ikke betalt rettidigt kan medlemmets rettigheder ophøre og vedkommende kan kun optages på ny mod betaling af restance samt kontingentbeløb, indtil lovlig udmeldelse har fundet sted. Forfaldet kontingent skal betales uanset ophør af medlemsrettigheder. Bestyrelsen er bemyndiget til at ændre på alle øvrige kontingentsatser men med ansvar over for generalforsamlingen.

Fra februar 2024 fritages bestyrelsesmedlemmer kontingent for ikke aktive ryttere, mens de sidder i bestyrelsen.

 

9

Klubbens anliggender varetages af en bestyrelse på mindst 5 medlemmer, der alle skal være fyldt 18 år. På generalforsamlingen vælges bestyrelsen samt 1 suppleant. Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, kasserer og sekretær. Juniorerne alene vælger 2 juniorer repræsentanter samt en juniorer suppleant. Der afgår hvert år henholdsvis 3 og 4 bestyrelsesmedlemmer samt juniorer repræsentanten og juniorer suppleanten.

I tilfælde af vakance for formand eller andet bestyrelsesmedlem, indtræder en af suppleanterne i bestyrelsen. Såfremt suppleanternes pladser er vakante, supplere bestyrelsen sig selv indtil næste generalforsamling. Efter indtræden eller supplering konstituerer bestyrelsen sig på ny. Bestyrelsen nedsætter efter behov, et antal primære udvalg med et bestyrelsesmedlem som formand.

Genvalg kan finde sted.

Bestyrelsen udpeger ridelederne, der er højeste og eneste myndighed under ridningen.

Følgende grupper af mennesker må ikke side i klubbens bestyrelse.

Etablissement ejere og/eller bestyrelsesmedlemmer for etablissementet/den selvejende institution.

Ejere og forpagtere og/eller bestyrelsesmedlemmer for den ejerinstitution, hvor klubben holder til.

Generelt undervisere, dog ikke amatørtrænerer.

Ansatte på etablissementet.

 

    10

Generalforsamlingen er klubbens højeste myndighed og kan indkaldes af bestyrelsen. Den ordinære generalforsamling afholdes i februar måned. Tiden og stedet for generalforsamlingen skal meddeles klubbens medlemmer med mindst 14 dages varsle. Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest d. 31. december. Medlemmer over 18 år har stemmeret og er valgbare til bestyrelsen, hvis de har betalt kontingent rettidigt og har været medlem af klubben i mindst 1 måned, Bestyrelsen vælges ved skriftlig afstemning. Andre afstemninger foregår ved håndsoprækning, medmindre bestyrelsen eller mindst 2 medlemmer kræver skriftlig afstemning.

 

Dagsorden:

 

Valg af dirigent

Bestyrelsen aflægger beretning

Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse

Fastsættelse af medlemskontingent

Behandling af indkommende forslag

Valg af bestyrelse

Valg af suppleant

Valg af 2 juniorer repræsentanter og en juniorer suppleant

Valg af 2 revisorer og 1 revisorsuppleant

Eventuelt

 

11

Til forandring af lovene kræves 2/3 af de afgivende stemmer. Enhver ændring af lovene skal indberettes til DRF til godkendelse.

 

12

Regnskabsåret går fra d. 1. januar til d. 31. december.

Regnskabet forlægges den ordinære generalforsamling til godkendelse efter revision af 2 på den ordinære generalforsamling valgte revisorer. Det reviderede regnskab skal foreligge senest 8 dage før generalforsamlingens afholdelse, og kan rekvireres af klubbens medlemmer tillige med forslag til budget for det kommende år.

 

13

Ekstraordinære generalforsamlinger indkaldes af bestyrelsen, når den anser det for nødvendigt, eller når mindst 15% af de stemmeberettigede medlemmer indgiver skriftlig begæring herom med angivelse af dagsorden. I sidste fald skal den ekstraordinære generalforsamling finde sted senest 3 uger efter begæringens modtagelse. Ekstraordinære generalforsamlinger indkaldes med mindst 8 dages varsel. Der regnes med det seneste opgivne medlemstal til DRF ved beregning.








 

14 

Klubbens opløsning kan kun finde sted, når beslutningen herom vedtages på to efter hinanden, med mindst 14 dages mellemrum afholdt generalforsamlinger. Ved den første af disse generalforsamlinger skal beslutningen om opløsning vedtages med mindst ¾ af de afgivende stemmer. Ved den sidste generalforsamling kan opløsningen vedtages ved simpelt flertal. Den sidste generalforsamling træffer afgørelse om anvendelse at klubbens aktiver til fremme af ridesporten.

 

 

Godkendt på generalforsamling den 27. februar 1990

Revidiert på ordinær generalforsamling den 27. februar 2024


























 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opstaldningskontrakt -Bilag 3 

 

Sikkerhedsregler for Samsø Rideklub 

Klubbens faciliteter generelt  

Krav:  

Generelle krav til alle klubbens medlemmer, som altid skal overholdes ved ophold på klubbens faciliteter/tilhørssted:  

- Al ridning og færdsel på klubbens adresse er på eget ansvar 

- Al kørsel og parkering på klubbens parkeringsplads er på eget ansvar, også når der til arrangementer (herunder stævner, kurser mm.) henvises til andre parkeringsområder 

- I tilfælde af ulykker eller skader på personer dækker den tilskadekomnes egen ulykkesforsikring 

- Det er dit eget ansvar at have en ulykkesforsikring 

- Da ridning af nogle forsikringsselskaber kategoriseres som ekstremsport, har man som rytter eller forælder/værge til ryttere under 18 år ansvar for, at ens egen forsikring dækker ved rideulykker 

- Rygning af tobak og e-cigaretter er ikke tilladt i nogen af rideklubbens bygninger. 

- Pr. 1. juli 2008 er det lovpligtigt at have sin hest ansvarsforsikret. Det er den enkelte hesteejers ansvar, at have sin hest ansvarsforsikret 

- Hvis hesten skal færdes på klubbens adresse, skal dette være i orden inden hesten bringes her til, og dokumentation skal kunne fremvises, hvis der bedes om dette 

- Du er erstatningsansvarlig for ting, både på klubbens adresse, og i det offentlige rum, som du eller din hest ødelægger 

- Du er erstatningsansvarlig, hvis du eller din hest forvolder skade på andre personer eller heste 

- Leje af rideskoleheste udenfor undervisningen forudsætter en vis erfaring 

- Alle bærer godkendt ridehjelm under ridning (CE-mærkede: VG1 eller EN1384:2017) – med undtagelse af ryttere med bagrytter 

- Alle bærer sikkerhedsmæssigt korrekt fodtøj under ridning og håndtering af hesten 

- Du må ikke fastgøre dig til hesten ved f.eks. at vikle træktov rundt om hånden eller livet 

- Heste skal altid føres i trense eller træktov  

- Du må ikke løbe eller råbe i nærheden af hesten 

- Du må ikke rykke/flå/save hesten i munden med biddet 

- Du må kun bruge pisk til almindelig irettesættelse og korrektion 

- Du må ikke bruges sporer uhæmmet 

- Bær sikkerhedsvest ved springning, hvis du er under 18 år - Er du under 16 år skal sikkerhedsvesten have følgende godkendelse:  EN13158:2009 Klasse 3 

- Personer under 18 år må ikke ride, med mindre der er en voksen over 18 år til stede på klubbens adresse 

- Der må ikke springes, hvis der ikke er en person over 18 år tilstede 

- Klubbens heste må kun springe i rideskolens holdundervisning 

- Vil man gå til spring på en af klubbens heste, er det et krav, at man samtidig modtager dressurundervisning hos en af klubbens undervisere. Dette gælder også for halvparter 

- Der må ikke rides i staldbygningerne 

- Der må ikke rides igennem døren til bygningen

- Du skal selv fjerne eventuelle klatter fra den hest, du har redet. Både på baner, i ridehallen, i stalden, på trailerparkeringen og omkring stalden 



 

Stald  

Krav:  

- Heste på opbindings/striglepladser må ikke stå uden opsyn 

- Er staldgangen mindre en 2 meter bred, er det for farligt at lade to heste passere hinanden 

- Staldgangen må ikke bruges til opbevaring af redskaber, striglekasser m.v. 

- Der skal altid være synligt opslag omkring forholdsregler ved brand  

- For at opholde sig alene i stalden skal medlemmet have taget ryttermærke 1 eller have viden svarende dertil  

- Personer under 18 år skal bære godkendt ridehjelm i omgang med heste i stalden (CE-mærkede: VG1 eller EN1384:2017) 

- Heste må ikke være løse på staldgangen 

- Sandaler og andet åbent fodtøj må ikke benyttes i stalden 

- Løb og råben er ikke tilladt i stalden, da dette kan være medvirkende til at starte en ulykke  

- Staldgangen skal ryddes og fejes før og efter man rider. Har man brugt vandspiltov, skal den fejes 

    så der er pænt og ikke bliver glat 

- Rideudstyr, der ikke kan være i hylden, må ikke placeres på gulvarealet i sadelrum eller andre steder i stalden. Det man ikke har i brug skal tages med hjem. 

- Alle redskaber placeres på deres retmæssige pladser efter brug 

- Små affald, flasker, dåser og poser må ikke efterlades, affaldsposen i stalden eller affaldsstativ i rytterstuen skal benyttes. Større ting (større papkasse, store dunke o.lign.) skal fjernes på egen regning.

- Ingen løse hunde på klubbens adresse, da det kan være medvirkende til at starte en ulykke 

- Stald-, boks- og loftvinduer skal forblive åbne og må kun lukkes/åbens efter aftale med rideklubben eller velkomne bokslejer.

Ridehus/bane  

Krav:  

- Alle rider med sikkerhedsgodkendt ridehjelm (CE-mærkede: VG1 eller EN1384:2017) 

- Alle rider med fodtøj beregnet til ridning, dvs. som har en glat/let rillet sål, en lille hæl og som ikke har snører, der kan hænge  fast i bøjlen  

- Alle u/18 år benytter sikkerhedsvest ved springning 

- Er du under 16 år skal sikkerhedsvesten have følgende godkendelse:  EN13158:2009 Klasse 3 

- Der skal altid være tilgængelige og synlige regler for ridning i ridehuset (hvor må der skridtes, rides der på samme volte,  passage af hinanden osv.)  

- For at deltage i ”fri ridning” uden undervisning skal rytteren have taget ryttermærke 2 eller have færdigheder svarende dertil  

- I ridehallen (på banen) må der ikke være tilskuere og/eller andre personer end ryttere og undervisere samt evt. trækkere  

- Der skal gives besked inden døren eller porten til ridehallen åbnes, så eventuelle ryttere i hallen er forberedte 

- Når der ordnes baner, bedes rytter forlade bane uden diskussion



 

Terræn  

Krav: 

- Alle rider med sikkerhedsgodkendt ridehjelm (CE-mærkede: VG1 eller EN1384:2017) 

- Alle rider med fodtøj beregnet til ridning, dvs. som har en glat/let rillet sål, en lille hæl og som ikke har snører der kan hænge  fast i bøjlen 

- Færdselsloven overholdes, og alle er forpligtet til at vise hensyn til andre trafikanter  

- Følg Dansk Rideforbunds anbefalinger omkring ridning i trafikken 

- Medbring altid mobiltelefon, når der rides væk fra klubbens adresse 

- Regler for rideturen (fx rute og tempo) planlægges inden man rider afsted 

- Du har ansvar for at fjerne eventuelle klatter i byen, efterladt af den hest du har redet 

- Rider du på klubbens heste, skal du være erfaren rytter og fyldt 16 år for at måtte ride       

         terræn uden følgeskab af voksne. 

Fold  

Krav: 

- Heste der føres på fold skal som minimum føres i grime og træktov  

- Fører flere personer heste ud på samme tid, må der først slippes fri, når alle er klar  

- Man er forpligtet til at hjælpe med at lave og vedligeholde hegn, slå græs under tråden, fjerne giftige planter, samt samle gødning på de folde ens hest(e) benytter.

- Der må ikke gives godbidder eller foder, når der er flere heste på folden, da dette kan give uro og farlige situationer.  

- Personer under 18 år skal bære godkendt ridehjelm på foldene (CE-mærkede: VG1 eller EN1384:2017). 

- Mindre børn og uerfarne ryttere må ikke selv hente heste på foldene. 

- Hegnsled skal altid være lukket.

 








 

 

 

Samsø Rideklub, Højvangsvej 6, 8305 Samsø

 

Når ulykken sker  

Krav:  

o Stands ulykken  

o Giv livreddende førstehjælp  

o Tilkald den nødvendige hjælp  

o Bliv ved den tilskadekomne, indtil hjælpen er kommet. 

 

 



 























 

2024 Ridehallen/baneregler Samsø Rideklub         Opstaldningskontrakt - bilag 4

 

Regler for ridning i ridehallen og på de udendørs bane 

                        Vis hensyn og ha’ en god ridetur!